Nová divadelní sezóna 2012/2013

03.09.2012 01:15

Prázdniny jsou za námi. Než se však všichni vrátíme do školních lavic a zapadneme do školního stereotypu, řekněme si, co nás v tomto roce čeká a nemine.

Prvně nějaké reprízy. Hned v září se dvakrát objevíme v jihlavském Divadelním klubu se hrou Švédský stůl. Prvně ve čtvrtek 13. 9. od 19:00. Tato repríza je určená vám všem, kdo si chcete s námi zavzpomínat na NUMácké zpracování hry Davida Drábka. Ideální pro vysokoškoláky, kterým se školní proces rozjíždí až v říjnu. Podruhé vystoupíme v rámci dvoudenního semináře v Městské knihovně Jihlava a to v úterý 18. 9. v 19:00 opět v klubu. I tato repríza je pro vás, ale několik míst je rezervováno právě pro knihovnice a knihovníky z celé ČR.

Poté nastane NUMácké mezidobí. Aneb čas, kdy se začíná debatovat a spekulovat o nové hře. Letos se s Tomovým nástupem na DAMU zase situace trochu vyostří. Společný čas je nyní pro nás položka vážená zlatem. Ale snad se nové "numačiny" dočkáme. Dokonce jsem něco zaslechl o two-man show v novém autorské titulu, ale nechejme se překvapit.

Další novinka potěší naše nejvěrnější kamarády a fanoušky. Spekuluje se o tom, že by se za námi měl podívat až z daleké Kanady náš věrný přítel a kamarád Enchžin. Co to cítím? Že by se Tonda Větroň opět vydal na Mysliveckou odysseu?

Poslední novinka se jedná našeho kolegy a kamaráda Zdeňka S. Na příští školní rok přislíbil své režisérské dovednosti a kvality jihlavskému souboru Hobit a my mu chceme popřát spoustu dobrých nápadu a pevné nervy. I přes tuto změnu se nic nemění na tom, že Zdenda je NUMákem až do morku kostí.

To asi bude z naší strany vše. Těšíme se na nějaké naší repríze či jen tak u dobře chlazeného pivsona a všem vám přejeme úspěšné vykročení do nového školního roku a divadelní sezóny 2012/2013.

S pozdravem DS NUM